Concursul Studenţesc de Matematică “Traian Lalescu”- Faza Naţională – 19-21 Mai 2016 – Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Concursul Studenţesc de Matematică “Traian Lalescu”- Faza Naţională – 19-21 Mai 2016 – Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Traian Lalescu

Ediţia 2016 a Concursului Studenţesc de Matematică Traian Lalescu – Faza Naţională – va fi găzduită de Facultatea de Stiinte din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. Concursul studenţesc de matematică ce poarta numele eminentului matematician şi inginer, recunoscut pe plan internaţional, Traian Lalescu (1882-1929) reuneşte anual studenţi ai facultăţilor de matematică-informatică şi tehnice din întreaga ţară.

Ediţia din acest an poate fi considerată a IX-a de la reluarea desfăşurării fazei naţionale a Concursului, in 2008, după o perioada de aproape 20 de ani in care au avut loc doar faze locale ale competiţiei. Universitatea Politehnica Bucureşti a găzduit ediţiile 2008 şi 2009, Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi a primit participanţii ediţiei 2010, Universitatea Maritimă din Constanţa a desfăşurat ediţiile 2011 şi 2012, ediţia 2013 a poposit in capitala Unirii, Alba Iulia, la Universitatea 1 Decembrie 1918, cea din 2014 a fost găzduită de Universitatea de Vest din oraşul de pe Bega, Timişoara, editia din 2015 s-a desfasurat in Brasov, in organizarea Universitatii Transilvania, iar editia 2016 va avea loc, iata, la Sibiu, la Universitatea Lucian Blaga.

Concursul se va desfăşura pe patru secţiuni distincte şi, la fiecare dintre acestea se vor acorda Premii si Menţiuni:

Secţiunea A – profil teoretic, anul I şi II – (vezi programa) pentru studenţi de la facultăţile de matematică şi informatică.

Secţiunea B – profil electric, anul I – (vezi programa) pentru studenţi de la facultăţile de automatică şi calculatoare, fizică, electronică, inginerie electrică, electrotehnică, energetică, inclusiv departamentele cu predare în limbi străine, cu aceste profile.

Secţiunea C – profil neelectric – (vezi programa) pentru studenţi de la facultăţile cu profil de ştiinţe aplicate, mecanic, chimie, transporturi, metalurgie, construcţii, economic (de toate formele), biologie, inclusiv departamentele cu predare în limbi străine, cu aceste profile.

Secţiunea D – profil inginerie, anul II – (vezi programa) pentru studenţi de la facultăţile cu profil din domeniul ştiinţelor inginereşti

In afara de sprijinirea performanţei la nivel universitar şi stimularea tinerilor pentru studierea aprofundată a matematicii, concursul işi propune antrenarea participanţilor în vederea obţinerii de performanţă la sesiunile ştiinţifice şi în competiţiile de matematică studenţeşti internaţionale. In acest sens, concursul poate fi considerat, de fapt, o olimpiadă studenţească naţională de matematică ce pregăteşte şi selecţionează cei mai buni concurenţi pentru competiţia internaţională SEEMOUS – South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (Olimpiada de Matematică a Studenţilor din Universităţile din Europa de Sud-Est).

Acest important concurs ce cultiva excelenţa în studiul matematicii la nivel universitar este organizat anual de Ministerul Educaţiei Naţionale in cooperare cu universitatile gazda şi a beneficiat, an de an şi de sprijinul Fundaţiei Traian Lalescu. La fiecare editie, Fundaţia Traian Lalescu acorda studenţilor câştigători premii constând in diplome, obiecte si bani. “Aceasta tradiţie va continua, desigur şi in acest an” – ne-a asigurat doamna Ecaterina Smaranda Lalescu.

Fundaţia Traian Lalescu ureaza succes participanţilor, concurenti si cadre didactice îndrumătoare, cat şi organizatorilor Ediţiei 2016 a Concursului Studenţesc de Matematică Traian Lalescu – Faza Naţională – găzduită anul acesta de Facultatea de Stiinte din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu!

 

Calendarul evenimentului, informaţii suplimentare si formulare de inscriere se găsesc pe site-ul universităţii gazda: http://stiinte.ulbsibiu.ro/concurs-traian-lalescu/

Termen limita pentru inscriere: 10 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.