Concursul Traian Lalescu

Faza Națională a Concursului Studențesc de Matematică “Traian Lalescu” a avut loc anul acesta la Universitatea Maritimă Constanța, în perioada 13-15 mai 2011. Ca în fiecare an începand cu 2008, Fundația “Traian Lalescu” a sprijinit această importantă competiție studențească a matematicienilor și informaticienilor aflați încă pe băncile facultăților de profil din toată țara prin acordarea de premii constând în obiecte și bani. Au onorat cu participarea lor evenimentul academicianul Solomon Marcus, prof.univ.dr.ing Cornel Panait – Rectorul UMC și doamna Smaranda Lalescu – Președinta Fundației Traian Lalescu. În paralel, cu acest concurs Universitatea Maritimă Constanța a organizat și Sesiunea de Comunicări Științifice a Studenților din UMC.

Secțiunile concursului național au fost :

Secțiunea A. Facultăți de Matematică

Secțiunea B. Facultăți de Automatică și calculatoare, Fizică, Informatică, Electronică, Inginerie Electrică, Electrotehnică, Energetică, inclusiv departamentele cu predare în limbi străine având aceste profile.

Secțiunea C. Facultăți cu profil de Științe Aplicate, Mecanic, Chimie, Transporturi, Metalurgie, Construcții, Economic (de toate formele), Biologie, inclusiv departamentele cu predare în limbi străine având aceste profile.

În cadrul acestei sesiuni s-a organizat și o secțiune destinată domeniului matematicii fundamentale și aplicate.

Biroul de Presă al Fundaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.