A demarat Editia 2013 a Concursului profesional studentesc de matematica “Traian Lalescu” – Etapa locala

In fiecare an, in apropierea noului an, demareaza si unul dintre cele mai semnificative evenimente profesionale ale studentilor matematicieni: Concursul studentesc de matematica “Traian Lalescu”. Etapa locala are loc in universitatile de profil din intreagatara dupa un program aflat la latitudinea respectivelor unitati de invatamant. An de an, tot mai multe facultati de matematica si de informatica se alatura concursului; anul trecut au intrat in concurs nu mai putin de 12 unitati de invatamant superior din 7 centre universitare din toata tara.

 

 

 

 

 

 

 

 

De exemplu, la Universitatea Politehnica Bucuresti, studentii anului II din  Facultatile de Automatica si Calculatoare, Electronica, Eletrotehnica, Transporturi, FILS, Stiinte Aplicate, SIM, IMST, Aeronave si altele sunt in febra concursului Sambata, 15 decembrie 2012 ora 9:00. Concursul se va desfasura pe doua profile: electric si mecanic. Studentii premianti vor forma echipa Universitatii Politehnica Bucuresti pentru etapa nationala a acestui concurs de traditie. Deci, dragi studenti, nu uitati: Consultati site-ul Facultatii de Stiinte Aplicate unde veti gasi informatii privind programa concursului, locul de desfasurare  (salile AN 017, AN 015 si AN 030) si multe alte detalii importante!

Fundatia “Traian Lalescu” sustine constant mai ales faza nationala a importantului eveniment Concursul studentesc de matematica “Traian Lalescu”.  An de an Fundatia “Traian Lalescu” acorda premii constand in obiecte si bani, studentilor premianti.

 

 

Istoric: Concursul studentesc de matematica ce poarta numele eminentului matematician, profesor, inginer, academician, Traian Lalescu (1882-1929), are o indelungata traditie in invatamantul romanesc. El a fost organizat pentru intaia oara in 1962, a inregistrat o intrerupere incepand cu 1989, dar a fost reluat in 1996, iar din 2008, beneficiind si de sprijinul Fundatiei “Traian Lalescu”, concursul se desfasoara si la nivel national reunind anual studenti ai facultatilor de matematica si informatica din intreaga tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.